mediator, coach en jurist

Coaching

Met een personal coach kun je gesprekken voeren, wanneer je er alleen niet uitkomt.

Natuurlijk zijn er vaak mensen in uw omgeving die u graag willen helpen of met raad en daad bijstaan. Hoe goed ook bedoeld, meestal zit u daar nu net niet op te wachten. Dan kan een buitenstaander u bij de hand nemen en tijdelijk uw coach zijn, zodat u anders gaat aankijken tegen u zelf en tegen de wereld om u heen. Zo’n nieuwe invalshoek kan verhelderend zijn en ook nieuw perspectief bieden.

Werkgevers zijn meer en meer bereid om een vastgelopen werknemer een coachingstraject (een aantal gesprekken) aan te bieden.

Ook werknemers en zelfstandigen die zelf het stuur in eigen hand willen houden wenden zich tegenwoordig tot een coach, bijvoorbeeld wanneer zij in een cruciale fase van hun loopbaan zitten.

Een conflict kan ook aanleiding zijn om een paar gesprekken te voeren met een coach. Stel dat de andere partij, dus degene met wie u een probleem hebt – en zij of hij meestal ook met u -, niet bereid is een gesprek onder begeleiding van een mediator aan te gaan. Dan staat u met al uw goede bedoelingen in de kou! Toch moet u verder.

In die situatie kunt u op mij een beroep doen. Wij kunnen ‘uw zaak’ van verschillende kanten bekijken. En proberen enig zicht te krijgen op de oorzaken en hoe het zo gekomen is. Praten over je conflict met een onafhankelijk persoon, de mediator / coach, kan helpen het conflict in kaart te brengen en het te accepteren zonder rancuneus te worden.

123

Niet Gluren

Herenigd

Terug van weggeweest